about

The story behind the Meter Men & The Parking Tickets.

It begins…

Den 17 november 2013, föddes embryot till vad som en månad senare skulle komma att bli rock-, blues- och boggiebandet Meter Men & The Parking Tickets. Namnet framstod som fullt naturligt i och med att basisten Robert Edlund anslöt till bandet. Han är nämligen parkeringsvakt till yrket.

Någon månad senare fick bandet kontakt med Marko Björk, en nyinflyttad förmåga, som längtade tillbaka till sina musikaliska rötter. I och med Markos inträde i bandet, uppstod en varm energi i musiken som snabbt formade bandet till ett tight bluesband.

Meter Men & The Parking Tickets spelar välarrangerade kärleksfullt framförda covers av bland andra Creedence Clearwater Revival, ZZ Top, Deep Purple, Rolling Stones, Wilson Picket, Robert Johnson, med flera. Målsättningen är att eget material i framtiden kommer att samsas om repertoaren.

Meter Men & the Parking Tickets ger dig en skön upplevelse av 60- och 70-talets välkända musik, med tung blues i botten. Framfört med glädje, kärlek och respekt för originalen av duktiga och erfarna musikanter. Förgyll din kväll med Meter Men & The Parking Tickets.

Vi tar inte ut hutlöst högt gage – men vi hämtar igen pengarna på parkeringen!

Influenser
Meter Men & The Parking Tickets spelar en harmonisk och fartig rock, främst med rötterna i 60/70-talet. Influenserna är hämtade från ZZ Top, Creedence Clearwater Revival, Rolling Stones, Deep Purple, Lynyrd Skynyrd och ikoner som Wilson Pickett och Percy Sledge, givetvis med tung deltablues I botten med ikonen Robert Johnson som främsta ledstjärna. Om du gillar att ”dansa på borden”, kommer Meter Men & The Parking Tickets inte göra dig besviken!